2018 metų wishlist: kur norėčiau keliauti šiemet?

Senųjų ir Naujųjų metų pasimatymas įvyko. Sklandžiai, linksmai ir jau su mintimis apie tas trumpas širdį gaivinančias ir protą išlaisvinančias keliones.  Tai ne rimti planai,  labiau svajonės, nes kai rimtai pradedi planuoti, ta paaiškėja, kad bilietai brangūs, laisvadieniai prasilenkia su skrydžių grafikais arba ten tuo metu uraganas. Anyway, mano 5 šalys kurias norėčiau aplankyti iki metų pabaigoje vėl šaudys fejerverkai.

Portugalija. Į šį svajonių sąrašiuką ji jau buvo patekusi pernai metais,  tačiau iki Europos pietų nenuvykau. Paskutiniu metu Portugalija yra vadinama viena perspektyviausių šalių turizmo vystymui, gražius paplūdimius nugula vis daugiau turistų. Šalis garsi ne tik gamta, paplūdimiais, tačiau ir vynu bei istorija. Tad norėčiau labiau kulinarinės – vyno degustacinės kelių dienų kelionės.

Prancūzija ir Paryžius. Paryžiuje jau buvau, tad šį kart važiuosiu kaip gide savo artimiesiems. Pažadėjau, tad neišsisuksiu 🙂 Tačiau manau, jog Prancūzijoje yra ne tik sostinė ir Eifelio bokštas. Norėčiau nuvykti į šalies pietus, tad jau būtų laikas pradėti žvalgytis kur ir kada.

Lenkija. Per 2017 metų vasaros išvykas į Latviją supratau, jog mes taip degančiomis uodegomis lekiame į tolimus kraštus, kai išties mažai pažįstame kaimynus. Tad išmaišiusi Latviją, dabar norėčiau nuvykti pas pietinius kaimynus lenkus.

Ukraina. Ukrainoje turiu kelis tikslus. Pirmas – tarp turistų sužibėjęs Lvovas, antras – Kijevas ir galiausiai – prieštaringas Černobilis. Dėl pastarojo savo aplinkoje nerandu palaikymo, tad vis susilaikau, nors nuolat stebiu praeities žvalgo siūlomas išvykas ir vis teisinuosi, jog neturiu paso.

Italija. Kažkas yra italų bendravime, kas mane veža ir dėl ko norėčiau apsilankyti pas juos pačius. Su italais teko susidurti Kroatijoje ir Maltoje, tad manau nenusivilsiu pietietišku charakteriu. Nesu konkrečiai nužiūrėjusi Italijos vietos, bet turint omeny Italijos geografija, neišvengiamai nuvykčiau ir prie jūros.

Rašau pati ir galvoju- svajonės nėra neįgyvendinamos, tad reikia kuo greičiau jas versti planais 🙂

Facebook Comments Box
(Perskaityta iš viso: 128, šiandien: 1)