Keksiukai su atsiminimais

Blemba, mes senstam! Išvada po pasisėdėjimo su artimiausiais draugams prie tradicinės Žavintos lazanijos. Kodėl? Nes kartais nebesinori eiti į barą, ar klubą ir grįžti prašvitus skaudančiomis kojomis nuo šokių ir skrandžiu nuo neaišku ko. Kartais malonu tiesiog susėdus ant sofkutės, parietus kojas po savimi, laikant taurę vyno/alaus/likerio plepėti apie korumpuotą politikos pasaulį,  logistikos pramonės beprotystes, virtualaus pasaulio žavesį ir t.t. Tiesiog malonu. Mes rimstame, o tai jau kaip visi gąsdina – senatvės požymis.

Bet aš ne apie tai. Šiandien kepiau keksiukus. Keksiukai man visuomet primena studentavimo laikus, kai po egzaminų, prieš egzaminus, tiesiog neturint ką veikti kartu su Ilona čiupdavom už pakarpos Gabrielę ir eidavom kepti keksiukų. Tai dažniausiai reikšdavo „mes nupirksim ką reikia, tu kepk“. Na bent jau aš taip tą prisimenu, nes tikrai nemėgdavau lįsti prie virtuvėje siaučiančios Gabrielės.  Visuomet stebėdavausi kaip ji sugeba palikti virtuvėje tokią atmosferą tarsi po uragano ir tuo pačiu pagaminti kažką skanaus 🙂 Respect, Gabriele! Pati niekada nemėgau gaminti su intencija jog valgys kažkas kitas. Bijodavau – „o kas bus jei nesigaus?“.

Iš tokių baimių pas mane gimsta firminiai patiekalai, patiekalai, kurių receptų neatsimeni atmintinai, bet net neskaitau gamindama – tiesiog jaučiu savo esybe kaip ir ką dėti, kaip maišyti, kiek kepti/virti. Mano firminių sąraše jau obuolių pyragas, kurį vaikinai „šveitė“ per Roko naktis ’11, lazanija sulaukusi dėmesio ne vieną kartą nuo mano atsikraustymo į Vilnių ir daržovių sriuba, kuri gelbėja alkanus draugus ir šeiminykščius jau ne pirmus metus. Žinoma nereikia pamiršti ir Čilli sriubos su kuria galiu išpirkti bet kokią nuodėmę ar suvilioti vyrą 🙂

Noriu įpaišyti ir keksiukų receptą į savo firminių patiekalų sąrašiuką, nes kepant juos užplūsta itin malonūs atsiminimai.

O tiems ką domina keksiukų receptas – prašom:

1 puodelis (240 ml) jogurto – naudojau JO jogurtą su persikais ir abrikosais
1 didelis kiaušinis, lengvai išplaktas
1/4 puodelio (60 ml) aliejaus
1/2 arb.š. vanilės ekstrakto
2 puodeliai (260 g) miltų
1/2 puodelis (100 g) cukraus
1 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. sodos
1/4 arb.š. druskos
žiupsnelis migdolų drožlių papuošimui

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C temperatūros. Paruoškite 12 keksiukų formelių.
2. Dubenyje suplakite jogurtą, lengvai išplaktą kiaušinį, aliejų ir vanilės ekstraktą.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.
4. Į dubenį su miltų mišiniu supilkite jogurto plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
5. Užpildykite paruošta tešla keksiukų formeles.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių arba kol medinis pagaliukas, įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
7. Iškepusius keksiukus perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
8. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *